top of page
 • Foto van schrijverJob Sesink

Ziggy wint prijs bij Haags SocialTech evenement


Lucy Bennett and Job Sesink at the SocialTech finals, held at YES!Delft, The Hague
Lucy Bennett and Job Sesink bij de SocialTech finale, bij YES!Delft, Den Haag

Ziggy was onlangs aanwezig bij de langverwachte finale van de SocialTech Startup Network series, georganiseerd door InnovationQuarter, gemeente Den Haag en YES!Delft. Het evenement volgde op een programma van zes weken vol met interessante cursussen en ontmoetingen, bedoeld om de 9 deelnemende start-ups in contact te brengen met belangrijke partijen binnen Den Haag. Ziggy won een verrassingsprijs met de prijs van deskundig mentorschap van YES!Delft.


Tegen het indrukwekkende decor van de Digital Hub van YES!Delft, Den Haag, keken aanwezigen uit de social-tech gemeenschap en een vierkoppige jury toe hoe elke start-up zijn business idee pitchte. Experts uit de industrie vormden de jury: Ad Blom, ex-Innovatiemanager van Pieter van Foreest en huidig Practor in gezondheid en welzijn, Charlotte Krom, Programmamanager van Zorg naar Kracht bij de gemeente Den Haag, Erwin Tak, Projectmanager Technologie bij de gemeente Den Haag en Anna Handschuh, Directeur van YES!Delft Rotterdam.De start-ups werden verenigd door hun maatschappelijke ambities, variërend van technologieplatforms voor mensen die niet kunnen deelnemen aan fysieke uitjes, tot knuffels die een troostende omgeving creëren voor kwetsbare kinderen. Uiteindelijk stonden er echter prijzen op het spel. De eerste prijs, een pilot met de gemeente Den Haag, werd toegekend aan MedAssist, een augmented reality app waarmee iedereen waar dan ook medische hulp kan krijgen. Het komende jaar krijgen inwoners van Den Haag de kans om dit interessante nieuwe concept uit te proberen.


Tijdens de prijsuitreiking werd het publiek verrast door de onthulling van een extra prijs, uitgereikt aan Ziggy! Met deze prijs krijgt Ziggy toegang tot deskundig mentorschap via YES!Delft, waardoor onze vooruitgang verder wordt versneld. De connecties - zowel zakelijk als persoonlijk - die de afgelopen twee maanden zijn gelegd, zijn tot nu toe het meest waardevol gebleken; de kans voor Ziggy om met deze partners te blijven samenwerken geeft veel energie.

 

Handige links:

 • Leer meer over de SocialTech Startup Series here

 • Lees hoe InnovationQuarter innovatie stimuleert in en rondom Den Haag

 • Lees meer over hoe municipality of The Hague gezondheid als prioriteit stelt en investeert in preventieve technologie.


Lees hier over de andere start-ups:

 • VindiQu maakt digitale uitjes mogelijk voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf op pad te gaan

 • Wavy Health is een deep tech medische app die mensen met chronische ziektes helpt om stress te verminderen en hun levenskwaliteit te vergroten.

 • Voicezorg levert gesproken zorg via Google Home

 • Aristotle Technology is een data gedreven cognitieve trainingstool

 • Healthy Chronos helpt mensen meer te bewegen met wearable technologie

 • V-Rider: mobility solution

 • Medassist is een two-way augmented reality app die ervoor zorgt dat mensen overal medisch advies kunnen geven vanuit elke locatie

 • Vertelknuffel is een innovatieve knuffel voor kwetsbare kinderen

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page