top of page
  • Foto van schrijverJob Sesink

Zie hoe Ziggy impact heeft gehad op Yrsa, een bijzondere jongedame die centraal staat voor Ziggy

Onlangs ontvingen Yrsa en haar familie een eigen Ziggy. Zie hieronder hun enthousiaste reactie!

Yrsa is een jonge vrouw met ernstige lichamelijke en geestelijke beperkingen. Haar moeder, Nicole van den Dries-Luitwieler, is een ervaren fysiotherapeute en samen met Yrsa's vader maakt het gezin een groot verschil in het leven van kinderen en jongeren met een verstandelijke en lichamelijke beperking.


De familie stond vanaf het begin centraal bij Ziggy. Door hun openheid heeft het Ziggy-team een intieme inzage gekregen in hun leven - en daardoor zijn ze een heel speciale familie voor Ziggy.

"'Yrsa was heel duidelijk in wat ze ervan vond, ze bleef maar lachen naar haar vader die naast haar liep en wilde niet stoppen met wandelen." - Nicole

Yrsa's Ziggy is van Ik Ga EMB!, een stichting opgezet door Nicole. Het is mede ontwikkeld met studenten van de TU Delft, die hun honoursproject over het product hebben afgerond. De studenten hadden een multidisciplinaire achtergrond - Anne-wil van Werkhoven en Evy Ligtvoet van Klinische Technologie en Mark Noordmeer, Shane van Rhijn en Tim van Baast van Werktuigbouwkunde, begeleid door Bram Sterke en Heike Vallery.


Deze eerste Ziggy maakt deel uit van de door IPSEN gefinancierde Revalidatie Jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg - een prijs die Ziggy vorig jaar won.

  • Om meer te lezen over het inspirerende werk dat Nicole en haar familie doen, kijk op de Ik Ga EMB! website of facebook pagina

  • Om je aan te melden voor de IPSEN Revalidatie Jaar Prijs van dit jaar, lees hier meer

  • Bekijk Ziggy's blog post over de toekenning van de IPSEN Revalidatie Jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg

  • Deze update volgt op het volgende artikel van de TU Delft

  • Meld je hier aan om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page