top of page
  • Foto van schrijverLucy Bennett

€‎250.000 toegekend aan Ziggy door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Ziggy is verheugd over de toekenning van €250.000 aan financiering door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).


Deze financiering stelt Ziggy in staat om drie belangrijke fasen te doorlopen: full-CE marking met klinische proeven, eerste klant en (daaropvolgende) opschaling in Nederland. Deze fasen staan bekend als het Vroegfasetraject en duren ongeveer twee jaar.


De sprong maken van wetenschappelijk onderzoek naar toepassing in de maatschappij kan een uitdaging zijn. Daarom bestaan de NWO Take-off subsidies, om de financieringskloof te overbruggen en ervoor te zorgen dat waardevolle onderzoeksresultaten van Nederlandse universiteiten tot bloei komen.Ziggy kreeg een jaar geleden een NWO Take-off 1 haalbaarheidsstudie toegekend. Deze subsidie van €40.000 gaat vooraf aan Take-off 2 en stelt Nederlandse universiteiten in staat

een haalbaarheidsstudie van 6 maanden uit te voeren voor hun nieuwe technologie.


Voor Ziggy gaf deze financiering de kickstart aan onze aanwezigheid binnen het Nederlandse MedTech landschap en benadrukte dit de maatschappelijke, technische en commerciële meerwaarde voor Ziggy. Dit culmineerde in de oprichting van Ziggy Mobility B.V. en een investeringsklaar business plan.


Onderweg brachten projecten met de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Erasmus MC en Rijndam Revalidatie Ziggy dichter bij gebruikers, en naar een beter product.


Vooruitkijkend gaat Ziggy op 2 januari 2023 van start met Take-off 2. Pilots met zorgorganisaties en vervolgens klinische trials markeren de start van deze nieuwe fase.Nuttige links:23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page